Vegán hónap

Projekt Fitt-Formán

100% növényi alapú táplálkozás

Honnan jött az ötlet, hogy a vegán táplálkozással foglalkozzam?

Először is muszáj egy fontos dolgot tisztázni. A következőkben növényi étkezésnek fogom hívni, mert a vegán életmód nem csak az étkezést foglalja magában. 

Számos etikai oldala van, ami az állatvédelemmel szorosan összefügg, pl. vegán kozmetikumok, ruhák használata, stb. Így bárki, aki ezt a programot vagy más növényi alapú táplálkozást kipróbál, csak akkor hívja annak, ha a vegán életmód minden oldalát ismeri, alkalmazza és egyetért vele.

Gőzöm sem volt róla...

2 évvel ezelőtt elkezdett foglalkoztatni a növényi táplálkozás, rengeteg megosztó dolgot olvastam és hallottam róla. Szeretek kísérletezgetni, ezért beépítettem az életmódomba a növényi étkezést. 3 hónapot terveztem, csak kipróbálni, hogy saját magamon tapasztaljam meg hatásait. 

Nem tudtam, hogyan fogjak hozzá, hiszen számomra nagyon fontos volt, hogy egészséges is legyen. Sokan sajnos a növényi étkezést elrontják a nem megfelelő ételekkel, tele cukros alapanyagokkal, kész termékekkel és finomított szénhidrátokkal. Pl. egy vegánnak hirdetett hamburger, amiben húshelyettesítő van, az ugyanannyira nem egészséges, mint a húsos társa.

Napról napra, hétről hétre egyre több mindent megtanultam, egyre több ételt kombináltam össze, rendkívül egyszerű lett az elején bonyolultnak tűnő étkezés. 

Nem voltam soha konyhatündér, a főzés távol állt tőlem, mivel egész életemben valami „divatos” diétákat követtem, ezért mintha a főzés alapjai nálam kimaradtak volna. 

Viszont a növényi étkezést mintha Nekem találták volna ki. Könnyen, gyorsan elkészíthető minden. Gyakorlatilag mindent lehet mindennel kombinálni, a maradékokból új ételeket alkotni, zseniális 😊

Mit adott nekem a növényi táplálkozás?

Hogyan sikerült a próba 3 hónap?

Nekem nagyon könnyű volt átállni, bár hozzáteszem, hogy előtte sem ettem túl sok húst. De pl. tojást, tejterméket, sajtot addig sokat ettem. A 3 hónapból további 3 hónap teljes növényi étkezés lett, azóta pedig alig fogyasztok állati eredetű ételeket, az étkezéseim 95%-a növényi eredetű, nem fogyasztok semmilyen tejterméket és tojást sem. Én nagyon megszerettem a növényi ételeket, sőt, rengeteg dolgot megeszem, amit előtte valamiért nem szerettem. 

Sajnos eléggé válogatós voltam, de próbálok folyamatosan újabb dolgokat hozzátenni az étkezésemhez. Csak két példát mondok, a répát főtt állapotában nem ettem meg, mostmár igen, a sütőtöket sem szerettem, mostmár imádom. De számos zöldség van, amire korábban rá sem bírtam nézni.

Valahogy átfordított valamit a növényi étkezés bennem, szerencsére pozitív hatást okozva ezzel. Hiszen nagyon fontos, hogy a zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, olajos magvak és gabonák kiemelt szerepet kapjanak az étkezéseinkben, mert ez az egészséges táplálkozás alapja.

Amit még pozitívnak tekintek, hogy sokkal energikusabb lettem, elmúlt a nehéz érzés a gyomromban, a kajakóma, a fáradtság.

Kinek ajánlom a programot?

A legfontosabb, hogy csak egészséges felnőttek vágjanak bele.

Miben segíthet a növényi étrend?

Magas vérnyomás, emelkedett koleszterinszint, migrénes fejfájás, szív- és érrendszeri panaszok, tejfehérje-, laktóz- vagy tojásfehérjeérzékenység tüneteinek csökkentésében.

A program nem tartalmaz állati eredetű alapanyagokat (húst, halat, tojást, tejtermékeket), így egyes ételérzékenységek esetében is követhető a program. A program gluténmentes változatban is kérhető.

ww ffp logo

Vegán 30 napos kihívás

Milyen esetekben nem ajánlom a növényi étkezést?

Mit tartalmaz pontosan a program?

Iránymutatást ad a növényi étkezés elkezdéséhez és egy egészséges étrend kialakításához, még akkor is, ha csak próbaként tekintesz a növényi étrendre, hiszen biztos vagyok benne, hogy rá fogsz jönni, hogy a húson túl is van élet.

Személyre szabott ajánlások, figyelembe véve a megfelelő makrotápanyagok arányát és táplálékkiegészítési ajánlást (vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak, fehérjepótlás).

Minden étkezéshez 10-12 alternatívát adok meg, képes recepttel együtt, melyeket szabadon váltogathatsz mozaikszerűen (a kedvenc ételeidet beleépítve, növényi alapanyagokkal helyettesítve akár).

7 napos mintaétrendet 4 étkezéssel egy nap (3 főétkezés és 1 nasi). Bevásárlólista, alapanyag bemutatásokkal.

Kérdésed van? Írd meg nekünk!

Túl drága ez nekem... Biztosan?

Fontos megemlítenem, hogy az alapanyagok nem drágák, nincs közte semmilyen extra, nehezen beszerezhető „superfood”. A program célja nem a testsúlycsökkentés, vagy tömegnövelés, hanem leginkább az egészséges életmód megismerése. Persze mellékhatásként észrevehető lesz a testen több pozitív változás is, főleg, ha sportot is kapcsolunk mellé.

Pár finomság a mintaétrendből kedvcsinálónak:

– zabsüti
– csicseripörkölt
– édes és sós tészták, palacsinták
– mártogatósok
– hamis túrókrém gyümölccsel
– fasírt variációk
– tortilla
– növényi tej variációk házilag
– kókuszgolyó

100% egészséges étrend!

A veggie hónap program

A csomag ára: 16.900 Ft

Mi fog történni a megrendelés után?

A jelentkezésed után e-mailben fogsz kapni egy kérdőívet Tőlem, melyben előzetesen tájékozódom a jelenlegi étkezési szokásaidról, egészségi állapotodról általánosan és a kalóriaigény kiszámolásához szükséges paraméterekről.

Miután a kérdőív visszaérkezik hozzám, megkapod az programról a számlát, melynek rendezése után 48 órán belül küldöm a Veggie hónap programot e-könyv formájában.