Kicsoda Betti?

Zahorecz Betti, duci, antisportoló… VOLTAM

Mára már Zahorecz Betti, egészséges, fitt, hobby ultrafutó, személyi edző, táplálkozási és életmódtanácsadó, közgazdász MSC…

betti-fitt-forma-projekt

Átéltem, tudom

Hallottad már a történetemet?

Történetem

100 kg-ról Fitt Forma!

Testalkat és a gének...

Nem kimondottan voltam duci kislány, de mindig is erősebb testalkatú voltam. Nem akarom a genetikára fogni, van jelentősége, ez egészen biztos, de az is biztos, nagy mértékben rajtunk is múlik, hogy milyenné válunk. 

Csodaszereket keresve?

Kizárólag magamat okolhatom azért, amilyen 5 és fél évvel ezelőtt voltam. 30 évesen több, mint 100 kilósan mindenféle hobby, sport, értékek nélkül éltem, nem voltam egészésges. Így elegem lett magamból, és döntöttem. Döntöttem, hogy életmódot váltok, de most tényleg, úgy igazából! Azért “igazából”, mert korábban, kb. 13 éves koromtól kezdve, amikor elkezdődtek az állandó önértékelési és súlyproblémáim, számos diétát, hóbortot, káros dolgot kipróbáltam. 

Ezeket most nem sorolnám inkább fel, legszívesebben visszamennék az időben, és elbeszélgetnék önmagammal… a „csodás” diétáknak és „csodaszereknek” köszönhetően állandó jojó effektusban szenvedtem, vagyis gyorsan lefogytam 10 kg-ot, majd amikor visszatértem a diéta előtti életmódhoz, visszahíztam a dupláját… ismerős, ugye? Ha igen, akkor jó helyen vagy… mert ismerem az érzést. Jelenleg a régi ruháimból ki tudnék szolgálni egy teljes ruházati üzletet, akik 38-as mérettől 50-es méretig kínálnak ruhákat az ügyfeleiknek, mert annyi méretet hordtam az elmúlt 20 évben.

ÚRISTEN! 100kg felett!

2015-ben értem el a jojózás csúcspontját, 100+ kilót, ami fogalmam nincs mennyi volt valójában, mert a mérleg olyan mélyen el volt rejtve valamelyik helyiség sosemlátott szegletében a házban, hogy talán azt sem tudtam, hogy létezik…?! Ráadásul volt még egy nem elhanyagolható tényező. Édesapám, és az Ő részéről a családom minden tagja sajnos súlyos cukorbeteg. Figyelmeztettek óvatosan, hogy ennek a nagymértékű elhízásnak és mozgás nélküli életnek cukorbetegség lesz a vége hamarosan. 

A 30. szülinapomhoz érve...

2015. október, közeledett a 30. születésnapomon. „Én nem akarok ilyen lenni, én szégyellem magam. Hogy jutottam el idáig? Nem akarok cukorbeteg lenni. Változni akarok, változtatni akarok, ez így nem mehet tovább. De most jól akarom csinálni. Vajon sikerülni fog? Ha meg sem próbálom, sosem tudom meg. De mit csináljak? 10 napos diéta?? Megint?? NEE… nem akarok 1 napon át csak krumplit enni, fúj, én abba belehalok, meg morcos vagyok, ha nem eszek. Akkor nincs más választás, el kell kezdeni sportolni, és le kell szokni az oly nagyon szeretett, függőséget okozó cukorról, és finomított szénhidrátokról. De akkor mit fogok enni? És mit sportoljak? Sosem sportoltam, most kezdjek neki? Hogy? Tesi órán is mindig felmentettem magam. „ – hangzott a fejemben folyamatosan.

5év alatt minusz 40kg!

Elkezdtem… nem teljesen tudtam, hogy mit csinálok, de tudtam mit akarok. Futó cipőt húztam és elindultam. Lecseréltem a konyhában az alapanyagokat, és kb. 4 év alatt -40 kg-ot fogytam, nem eszem a régi rossznak vélt ételeket, azóta is sportolok, sőt szép eredményeket érek el magamhoz képest a futásban. 

A régi rossz életmódomnak köszönhetően sosem leszek fitness modell, és sosem leszek első számú ultra futó, de büszke vagyok mindarra, amit egyedül akár a futásban, akár az életmódváltásban elértem. A testemen is meglátszódnak a régi felesleges kilók maradványai, de nem zavar, mert emlékeztet arra, hogy honnan hova küzdöttem magam.

Igen! KÜZDÖTTEM… mert az életmódváltás nem könnyű, sőt, nehéz. Sok a kísértés, sok az igazságtalanság, sok a nehézség. Amikor látod, hogy a kollégáid miket esznek, és mégsem híznak, sőt, mintha rájuk a csoki inkább fogyasztó hatású lenne… igazságtalan, tudom… vagy amikor egy esküvőre, rendezvényre saját kenyérrel, saját étellel mész, nem könnyű, tudom… vagy ha vissza kell utasítanod egy ételt, amit szeretettel készítettek Neked… lesz ilyen, de a célok érdekében meg kell tenned. 

A környezeted hozzá fog szokni, hogy Te máshogy étkezel. Előbb-utóbb alkalmazkodni fognak, és megértenek Téged, az első hetek a legnehezebbek, ekkor kell nagyon kitartónak lenned.

Legyél te is Fitt-Formában!

Nekem már sikerült! Neked sikerülni fog? Miben segíthetek?

Hogyan jutottam el a 2015. állapotig?

Furcsa dolog ez… sajnos mint utólag kiderült, hashimoto autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van, ennek a betegségnek köze lehet az elhízáshoz, de én nem akarom sem erre, sem a genetikára fogni, hiszen tudom, hogy egészségtelenül éltem. 

Rengeteg chips, csoki, keksz, krumpli, cukor, pizza, rendszertelen étkezés, semmi sport, nem ettem egyáltalán zöldséget és gyümölcsöt… ez már önmagában elég egy rossz anyagcseréhez, mely az elhízást okozza.

Legnagyobb átalakulás

2020 év elején óriási meglepetés ért, amikor a Biotech USA Magyarország 2019 Legnagyobb Átalakulója versenyben a Sportteljesítmény kategóriában nyertes lettem! Sosem gondoltam volna…

Jelenleg itt tartok… a tapasztalataim és a tanulmányaim alapján szeretnék segíteni, pontosabban szeretnénk segíteni, hiszen Rolival együtt tervezzük a programokat, hogy komplex csomagokat tudjuk Nektek kínálni és közös erővel segíthessünk, mert #együttkönnyebb!

Legjobb futásaim, bár nem vagyok versengő típus, leginkább saját magamat szeretném legyőzni minden egyes alkalommal:

Legjobb 5 km: 23:02
Legjobb 10 km: 47:51
Legjobb félmaraton: 1:42:12
Legjobb maraton: 3:58:48
Legjobb 50 km: 4:44:53
Leghosszabb táv: 162,9 km

Célom, hogy másoknak is segíteni tudjak!

Fontosnak tartottam, hogy minden olyan tudást megszerezzek, amikkel másoknak is segíthetek elérni saját egyéni sport és életmódváltó céljaikat.        A tanulási folyamatnak még nincs vége!

Képesítéseim:

Zahorecz Betti

Kérdésed van? Írd meg!

Megjelenések rólam

Kicsoda Roli?